• El paper de la Institució Francesc de B. Moll i el futur de l’Editorial Moll (Antoni Mir)
    Obra Cultural de Manacor, 14-1-2020

Notícies

El Diccionari català-valencià-balear és un repertori lexicogràfic que reuneix formes orals i escrites, dialectals i literàries, i que es basa en el buidatge de textos antics i en un procediment innovador per a la lexicografia del segle XIX: les enquestes dialectals. Malgrat que es gestà uns anys abans, el projecte fou iniciat el 1900 per

Qui era Francesc de B. Moll?

25 juliol, 2016 per admin in

Francesc de Borja Moll i Casasnovas (Ciutadella, 1903 – Palma, 1991) és generalment reconegut com el filòleg més rellevant de les Balears i figura entre els més importants de la llengua catalana i de la filologia romànica. La seva contribució principal al coneixement de la nostra llengua és la culminació del Diccionari Català – Valencià

El programa Zoom, d’IB3 Televisió, parla sobre el Diccionari català-valencià-balear. Participen en el col·loqui Francesc Moll, fill de l’il·lustre filòleg, el cap del departament de filologia catalana de la UIB, Jaume Guiscafré i l’escriptor Janer Manila.

Entrevista biogràfica sobre Francesc de Borja Moll (1903-1991) al programa Personatges de TVE. Autor de moltes obres sobre la llengua catalana i les variants parlades a les Illes, fou el principal col·laborador de mossèn Antoni Maria Alcover i Sureda en el Diccionari català-valencià-balear.  

El DCVB

Desplegament de totes les potencialitats del DCVB
La Institució Moll és titular de l'edició digital i de l'edició impresa del DCVB i té com un dels seus principals objectius millorar les eines tecnològiques de l'edició en línia per desplegar-ne totes les possibilitats de consulta al servei de l'usuari.

Interessant, no? Doncs ja hi estam treballant!

En vull saber més.

La Institució Frances de B. Moll, salva el patrimoni Moll. Reportatge a TVE (29 gen. 2016)

  • Entrevista a Francesc de B. Moll
    Programa "A fondo" de TVE

11/04/2016 | Els 28 volums de les "rondaies" mallorquines es reeditaran per Sant Jordi. És la primera iniciativa de la Institució Moll, que neix per preservar el patrimoni de la desapareguda Editorial Moll i el llegat de dues figures clau de la cultura a les illes Balears, Francesc de Borja Moll i Antoni Maria Alcover.

TOP